Tammikuun nostoja

Tekoäly ja robotiikka muuttavat arkeamme työpaikoilla ja kotona

Robotit ja tekoäly ovat tulleet ajankohtaiseksi teknologian ja sensoreiden tullessa halvemmiksi. Älykästä teknologiaa on mahdollista tuoda yhä lähemmäksi ihmistä ja moninaisempiin tehtäviin. Muutoksessa ovat niin työpaikat kuin ihmisten arki.

Tulevaisuuden työpaikoilla tarvitaan uutta ja monipuolisempaa osaamista, jotta on mahdollista pysyä työn kehityksessä mukana. Robotit ja tekoäly eivät kuitenkaan korvaa ihmistä kokonaan. Mikä uuden työn ja tekemisen muoto on, sitä vielä haetaan.

Tärkeää on myös hyvinvointi ja elämän laadun parantaminen niin kotona, sairaaloissa, palvelukodeissa kuin leikkaussalissakin. Erilaisilla tekoälyn ja robotiikan ratkaisuilla on jo nyt pystytty tuomaan ihmisille parempaa hoitoa, kuntoutusta ja arkea ylipäänsä.

Labquality Days pyörähtää käyntiin torstaina 7. helmikuuta Nicholas Anderssonin avausluennolla, jossa hän käsittelee tekoälyn ja robotiikan vaikutusta elämäämme.

Torstaina ohjelmassa myös uutuusteema Asiakas- ja potilasturvallisuus!

Uutta spirometrian viitearvojen soveltamisesta

Labquality Daysin yhteydessä julkaistaan uusi Moodin Spirometriasuositus. Nyt julkaistava suositus on jo 14. painos. Edellinen päivitys oli vuodelta 2015. Uudet suositukset tulevat muun muassa tarkentamaan eri maista saapuvien ulkomaalaisten viitearvojen valintaa spirometriatutkimuksissa. Suosituksesta lisätietoa saat Labqualityn messuosastolta.

Fysiologian ja neurofysiologian ohjelmalinjassa on mahdollisuus kuulla Tarja Pöndelinin esitys siitä, miten valita spirometrian viitearvot syntyperältään ei-suomalaisille. Tutustu luennon abstraktiin.

Päivityksiä ohjelmaan

Muutamia viimehetken muutoksia on tullut Labquality Daysin ohjelmaan. FinGen projektin vastuuhenkilö Anu Jalanko tulee korvaamaan Aarno Palotien, luennon aihe pysyy samana. Madventures seikkailijoista toinen on kenttätyössä, joten Riku Rantala kertoo heidän kokemuksistaan terveysmatkailussa. Koko ohjelma löytyy kongressin sivuilta ja myös mobiiliapplikaatiosta, johon päivittyy aina viimeisimmät tiedot.