Street-hanke – vaikuttavaa apua huumeidenkäyttäjille

Ainutlaatuinen Street-hanke tarjoaa kesäaikaan anonyymia ja maksutonta hepatiitin ja hiv:n pikatestausta pääkaupunkiseudun kaduilla, puistoissa ja matalan kynnyksen kohtaamispaikoissa pistoshuumeita käyttäville henkilöille.

Street-hankkeen kohderyhmää ovat pääkaupunkiseudun nuoret ja nuoret aikuiset, jotka ovat C-hepatiitin, hiv:n ja sukupuolitautien riskiryhmässä. Pyrkimyksenä on tavoittaa tartuntariskissä olevat ja tartunnan saaneet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Hankkeessa on ammattihenkilöitä ja vertaistoimijoita.

Mutta onko tämäntyyppiselle hankkeelle kysyntää – kuinka monta henkilöä esimerkiksi viime vuoden aikana testattiin? Löytyikö testeistä positiivisia henkilöitä? Miten hanke on vaikuttanut pääkaupunkiseudun huumeriippuvuudesta kärsiviin?

Näihin ja moniin muihin aiheisiin saat vastauksen ilmoittautumalla kongressiin ja kuulemaan Huumeet-sessiossa luentoa ”Street-hanke: Matalan kynnyksen c-hepatiitti ja hiv testaukseen” A-klinikkasäätiön projektikoordinaattori Mervi Holmin (kuvassa) alustamana torstaina 8.2 .klo 15.45 – 16.15.