Mitä Labquality Days tarjoaa juuri sinulle?

Suomen suurin sosiaali- ja terveydenhuollon laadunhallintaan, laboratoriolääketieteeseen ja lääkinnällisiin laitteisiin keskittyvä asiantuntijatapahtuma Labquality Days järjestetään jälleen 10.-11. helmikuuta 2022. Tapahtuma kerää yhteen laboratoriolääketieteen ammattilaiset keskustelemaan laboratoriodiagnostiikasta, kehittyvästä terveydenhuollosta sekä teknologian ja innovaatioiden tarjoamista mahdollisuuksista.

Vuoden 2020 tapahtumaan osallistui yli 1000 kävijää, joista 60 % oli laboratorio- ja 40 % sote-alalta. Kaksipäiväiseen koulutus- ja verkostoitumistapahtumaan on tälläkin kertaa koottu yhteen kaikki laadun rakentamisen palaset aina laadukkaasta näytteenotosta laadunhallintajärjestelmien kehittämiseen ja hyvinvointialueiden laadunhallintaan.

Vuoden 2022 tapahtuman pääteemat ovat kehittyvä laboratorio, kehittyvä terveysteknologia, laatutieto hyötykäyttöön sekä kansainvälinen laboratorion laatu.

Labquality Daysin ohjelma sisältää alan huippuasiantuntijoiden luentoja ja puheenvuoroja liittyen laboratoriolääketieteeseen, terveysteknologiaan ja lääkinnällisiin laitteisiin, asiakas- ja potilasturvallisuuteen, laatujohtamiseen sekä laatutiedon hyödyntämiseen.

Lisäksi kattava laboratoriolääketieteen näyttely tuo eteesi uusimmat käytänteet, laitteet, tarvikkeet ja menetelmät. Tapahtuma tarjoaakin siis jokaiselle jotakin!

Mitä Labquality Days tarjoaa erilaisille lääketieteen ammattilaisille?

Laboratoriohoitajat ja bioanalyytikot

Yksi tapahtuman pääteemoista on kehittyvä laboratorio. Kattava ohjelma on jaettu mm. hematologian, bakteriologian, patologian ja immunologian sessioihin. Muita ohjelmakokonaisuuksia ovat myös ajankohtaisesti COVID-19 ja immuniteetti.

Ohjelmatärppi: Resistentit bakteerit: Erikoislaboratorion näkökulma. Puhujana Laura Lindholm, THL. To 10.2. klo 11.

Sairaanhoitajat ja lähihoitajat

Labquality Days on hyödyllinen tapahtuma myös kaikille hoitotyötä tekeville. Etenkin näytteenotto ja preanalytiikka -sessiossa käsitellään aiheita, joita hoitohenkilökunta kohtaa päivittäin.

Ohjelmatärppi: Pelkopotilaan näytteenotto, miten kohdata pelkopotilas? Puhujana Laura Härmä, Myyrmäen terveystalo. To 10.2. klo 10.30.

Laboratoriotyön päättäjät ja johtajat

Ohjelmaan on rakennettu kokonaisuuksia, jotta tiedon välitys ja hyvät käytännöt saadaan jakoon mm. Tietojärjestelmät diagnostiikan tukena sekä Laboratoriotyön johtaminen -sessioissa.

Ohjelmatärppi: Paneelikeskustelu: Laboratorioon lääkärin lähetteellä vai ilman? Mihin ollaan menossa?  Osallistujina Pekka Aroviita (Terveystalo), Tero Era (Puhti), Eeva Sundström (Vantaa) ja Aarne Aktan (Synlab). To 10.2. klo 15.15.

Lääkinnällisten laitteiden valmistajat

Yksi tapahtuman pääteemoista on kehittyvä terveysteknologia, joten tarjolla on paljon mielenkiintoista ohjelmaa lääkinnällisten laitteiden valmistajille. Tapahtuma tarjoaa myös ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua kollegoiden kanssa, ja samalla pääsette kohtaamaan laitteidenne loppukäyttäjiä kasvotusten.

Ohjelmatärppi: Regulatory considerations for machine-learning medical devices. Puhujana Koen Cobbaert, Philips. Pe 11.2. klo 12.45

Laadunhallinnan ammattilaiset

Sote-uudistus ja laadunhallinta hyvinvointialueilla puhuttavat, ja niille onkin varattu omat ohjelmakokonaisuutensa. Sote-alan toimijoille on tarjolla kattava luento-ohjelma, ja tapahtumassa pääset tapaamaan kaikki laadunhallinnan johtohenkilöt. Mikäli työskentelet sote-alan laatuasioiden parissa, pääset vaihtamaan näkemyksiä ja kuulemaan kollegoidesi kokemuksia.

Ohjelmatärppi: Laatupäälliköiden ajatushautomo. Pe 11.2. klo 9.30.


Labquality Days on erinomainen mahdollisuus oppia uutta, jakaa kokemuksia ja verkostoitua muiden alan ammattilaisten kanssa olit sitten laboratoriohoitaja, lääkinnällisten laitteiden valmistaja tai sotealan laatupäällikkö.

Tutustu koko ohjelmaan täällä >>