Labquality Days tarjoaa vinkkejä sertifiointiprosessin eri vaiheisiin

Sertifioinnin saaminen on monivaiheinen prosessi, joka vaatii pitkäjänteistä suunnittelua. Sydänsairaalan kehittämis- ja laadunhallintavastaava Matti Ollila kertoo kokemuksista auditointimatkan varrelta Labquality Daysillä perjantaina 12.2.2021.

Sydänsairaalan reilun vuoden pituinen sertifiointimatka alkaa juuri nyt olla loppusuoralla, sillä seuraavana edessä on jo varsinainen sertifioinnin myöntäminen. Matti Ollilan mukaan prosessi on ollut kaiken kaikkiaan opettavainen kokemus. Hän kertoo Sydänsairaalan sertifiointiprosessista Labquality Days -tapahtumassa. Puheenvuoron otsikkona on ”Matkalla kohti sertifiointia, miten kehitymme?”

– Prosessi on vaatinut paljon työtä, mutta se on myös avannut silmiä monin eri tavoin. Hienointa on ollut oppia, mitä kaikkia konkreettisia asioita standardin myötä haetaan sekä miten eri asiat liittyvät toisiinsa ja muodostavat kokonaisuuksia. Tärkeää on ollut myös oppia, miten saisimme juuri meidän organisaatiossamme parhaimman hyödyn irti sertifiointiprosessin eri vaiheista.

Ollila osallistui Labquality Dayseille viime kerralla, jolloin Sydänsairaalan sertifiointiprosessi oli jo käynnissä. Sertifiointiprosessin myötä Sydänsairaalassa on kuluneen vuoden aikana järjestetty ensimmäisiä kertoja muun muassa sisäinen auditointi sekä johdon katselmus. Kaikkiin näihin he ovat saaneet syvälliset koulutukset.

– Labquality Days on hyvä vertaisoppimisen tapahtuma, josta olemme saaneet monipuolisia näkövinkkeleitä meidänkin prosessiimme. Sertifiointiprosessi on ollut äärimmäisen kiinnostava oppimiskokemus, jota suosittelen lämpimästi muillekin terveydenhuollon organisaatioille. Koulutukset ja workshopit ovat olleet laadukkaita ja tarjonneet hyvän suunnitelman sertifiointiprosessissa etenemiseen askel askeleelta, Ollila sanoo.

Kehittämis- ja laadunhallintavastaava Matti Ollila: ”Matkalla kohti sertifiointia, miten kehitymme?” perjantaina 12.2.2021 Labquality Days -tapahtumassa.