Laatu, terveysteknologia ja startupit – suomalainen menestyskonsepti

Suomalaiset terveysteknologian yritykset ja jatkuvasti syntyvät startupit ovat jo edelläkävijöitä digitalisaatiossa. Robotiikka, geenitestaus ja etähoito ovat tulleet jäädäkseen tuottamaan tehokkuutta terveydenhuoltoon länsimaisen väestön ikääntyessä.

Uusi Watson Health Center toimii kohtaamispaikkana kehitettäessä dataa hyödyntäviä, kognitiivisia kyvykkyyksiä sekä keinoälyä sisältäviä sovelluksia ja ratkaisuja terveydenhuollon tarpeisiin. IBM kutsuu Watsonia kognitiiviseksi tietokoneeksi, sillä sitä ei periaatteessa ohjelmoida, vaan sitä opetetaan; se kerää inhimillisellä tavalla tietoa, tekee johtopäätöksiä ja oppii niistä. Tähän pureutui myös Labquality Days -kongressin avausluento IBM Watson – Shaping the Future of Healthcare, jonka piti tanskalainen Henrik Gudbergsen IBM Nordicilta.

Terveysteknologian ohjelmakokonaisuus esitellään nyt ensimmäistä kertaa Labquality Days -kongressissa. Luentotarjonnassa on monia huippuasiantuntijoiden kansainvälisiä esityksiä, kuten perjantain 9.2. avausluento Diagnostic Pathways Münchenin yliopiston professori Georg Hoffmannin pitämänä, sekä suomalaisen diagnostiikka-alan startup-osaajien parhaimmistoa, kuten Blueprint Genetics -yrityksen perustajajäsen Samuel Myllykankaan perjantai-iltapäivän esitys geenitestauksesta.

Ohjelmakokonaisuus sisältää tuhdin laatupaketin ilmassa leijuvista asioista ja kysymyksistä, jotka koskevat lähitulevaisuuden terveydenhuollon arkipäivää. Kuulet esimerkiksi Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeesta. Mielenkiintoinen on myös kysymys työskentelystä robotin kanssa: tuoko robotiikka oikeasti helpotusta arkeen vai voiko se olla jopa uhka? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin tarjoavat vastauksia mm. tutkijatohtori Lina Van Aerschot sekä kehittämispäällikkö Heta Kolanen pe 9.2.

Luentokokonaisuuden hienoja aiheita on tukemassa myös aivan uusi terveysteknologian ja diagnostiikka-alan Startup Village – nyt ensimmäistä kertaa Labquality Days -kongressissa!

Katso koko kongressiohjelma tästä (A3).
Mukana myös uusi Startup Village – lisätietoja startupeista ja startup-ohjelmasta tästä