Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Labquality Days?
Labquality Days on kansainvälinen kongressi ja Suomen johtava terveydenhuollon, terveysteknologian ja laboratoriolääketieteen laatuun keskittyvä ammattilaistapahtuma. Ohjelmassa korostuvat laboratoriolääketieteen kehittyvät menetelmät ja diagnostiikka, terveydenhuollon uudet teknologiat ja säädökset sekä sote-palveluiden riskien- ja laadunhallinta eri näkökulmista katsottuina.

Uudistamme tapahtuman ohjelmasisältöä jatkuvasti. Vuonna 2020 mukana oli ensimmäistä kertaa laadunhallinnasta ja potilasturvallisuudesta kiinnostuneille  oma kahdenpäivän ohjelmakokonaisuus. Vuonna 2021 virtuaalitapahtumaan mukaan otimme uuden kokonaisuuden, joka käsitteli terveysteknologian kehitystä ja säädöksiä lääkinnällisten laitteiden näkökulmasta. Nämä kokonaisuudet ovat saaneetkin pysyvän paikan ohjelmistossamme.

Kongressia on järjestetty jo vuodesta 1976 saakka. Tapahtuma järjestetään vuosittain Messukeskuksessa. Pyrimme kokeilemaan asioita ennakkoluulottomasti ja olemaan laadunhallinnan suunnannäyttäjä. Olemmekin jo muutaman vuoden olleet paperiton kongressi ja vuonna 2022 pyrimme olemaan myös kosketusvapaa. Tapahtuman järjestää Labquality Oy.

Miten voin ostaa lipun tapahtumaan?
Lipun voi ostaa nettisivuiltamme Ilmoittautuminen ja hinnat. Ilmoittautuminen vuoden 2022 tapahtumaan aukesi syyskuussa 2021. Ilmoittauduttuasi saa vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Varsinainen pääsylippu eli nimikortti luovutetaan tapahtumapaikalle saavuttaessa. Nimikortin avulla pääset kuulemaan esityksiä tai käymään lounaalla. Nimikortit sisältävät myös QR-koodin, jonka avulla voit  esimerkiksi jättää yhteystietosi tapahtumassa mukana oleville yrityksille.

Lippuja voit ostaa yhdelle tai kahdelle päivälle. Osallistuessasi ePostereilla saat -25% alennusta lipun sen hetkisestä hinnasta. Muut mahdolliset alennuskoodit löydät ”Ilmoittautuminen ja hinnat” -sivuilta. Lipun yhteydessä sinulta kysytään lupa näkyä tapahtuman osallistujalistalla, mahdolliset ruoka rajoitteet ja osallistuminen iltajuhlaan.

Tulet saamaan ostamaasi lippua vastaavat luennot jälkikäteistallenteina (voimassa tapahtumasta 3kk linkin aktivoinnista). Esimerkiksi ostettuasi perjantai päivän lipun, saat perjantain luennot nähtäväksesi jälkikäteistallenteina. Tallenteet tulevat katsottavaksi noin viikon kuluessa tapahtumasta, niiltä osin kuin luennoitsijat ovat antaneet luvan julkaisuun.

Liput sekä tallenteet ovat henkilökohtaisia eikä niitä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle.

Voinko somettaa tapahtumasta ennakkoon tai tapahtuman aikana?
Kyllä, ja tämä on jopa suotavaa! Jakaessasi postauksia muista käyttää tapahtuman virallisia hashtageja #LQD2022, #LabqualityDays sekä somelogoa ”olen mukana”.

Miten voin osallistua tunnistusseminaareihin?
Tunnistusseminaareja on tarjolla tällä kerralla yksi: verisolujen tunnistus.
Voit lukea tunnistusseminaareista lisää: Verisolujen tunnistusseminaari >>

Voinko esittää puhujille kysymyksiä?
Kyllä voit, mobiilisovelluksen Viestivirta -toiminnon kautta kysymysten esittäminen on helppoa. Sinun tulee vain ensin valita huone, jonka puhujalle haluat kysymyksesi osoittaa. Myös tapahtumapaikalla voit esittää kysymyksiä. Emme kuitenkaan kierrätä Covid-19 johtuen mikrofonia yleisössä vaan saliavustaja toimivat tässä välikätenä. Session puheenjohtaja esittää kysymyksiä puhujalle luennon lopussa. Voit myös lähettää puhujille ennakkoon kysymyksiä osoitteeseen koulutus@labqiality.fi. Kirjaa henkilö jolle kysymyksesi on tarkoitettu sekä kysymyksesi.

Unohdin laittaa rastin perjantain Laatupäälliköiden ajatushautomon kohdalle enkä pääse enää palaamaan lomakkeeseen
Ei hätää. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi koulutus@labquality.fi ja me varmistamme osallistumisesi sinulle.

Keitä ovat tapahtuman näytteilleasettajat?
Näytteilleasettajina ovat diagnostiikka-, terveydenhuolto- ja laboratorioalan yritykset sekä startup -yritykset. Yritykset tuovat nähtäväksesi uusimmat teknologiset innovaatiot, palvelut ja ratkaisut.

Ilmoittautumisen yhteydessä annoin luvan nimeni, organisaationi sekä tittelini näkyä osallistuja listassa, missä lista sijaitsee?
Luvan antaneet näkyvät listalla, jota jaetaan esimerkiksi näytteilleasettajille heidän pyynnöstään. Nimesi näkyy myös mobiilisovelluksen Verkostoituminen -työkalussa, jonka avulla voit kontaktoida vanhoja työkavereita, tutustua uusiin kollegoihin tai sopia tapaamisia näytteilleasettajien kanssa. Listaa ei myydä tai muutoin luovuteta tapahtuman ulkopuolisille henkilöille.

Ovatko esitykset nähtävillä tapahtuman jälkeen?
Kyllä. Videotallenteet ja esitysmateriaalit tulevat osallistujien nähtäviksi n. viikko tapahtuman jälkeen ja ne ovat nähtävillä 3kk ajan. Nähtäville tulee kaikki luvan antaneiden esitykset ja luentomateriaalit. Mobiiliappin ohjelmaan merkitään esityksen otsikon kohdalle * luvan antaneilta.

Tallenteet jaetaan Labquality PRO -verkkokoulutusalustalla, johon tulet erikseen saamaan tunnukset. Tarkistathan myös roskapostisi, mikäli et löydä tunnusviestiä. Muistathan, että tunnukset ovat henkilökohtaisia eikä niitä saa luovuttaa kolmansille osapuolille.

Muistathan hyvät eettiset lainaus- ja viittauskäytännöt.

Jälkikäteistallenteiden näkyvyydessä on teknisiä haasteita, miksi? Keneen voin olla yhteydessä?
Voit laitaa viestiä osoitteeseen koulutus@labquality.fi. Kokeile ensin käyttää toista selainta, esimerkiksi Edge:ä tai Chromea. Emme suosittele Internet Explorerin käyttöä!

Olen ilmoittautunut, mutta en pääse osallistumaan tapahtumaan.
Voit peruuttaa osallistumisesi kaksi viikkoa (14 vuorokautta) ennen tilaisuutta maksutta. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, ja alle viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista veloitamme 100 % osallistumismaksun. Peruutus tehdään aina kirjallisesti osoitteeseen: koulutus@labquality.fi . Osallistuva organisaatio voi halutessaan vaihtaa osallistujaa veloituksetta ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen tilaisuutta osoitteeseen: koulutus@labquality.fi.

Onko tapahtumaan turvallista tulla?
Kyllä on. Yleisötapahtumien rajoitukset poistuivat maaliskuun alussa. Seuraamme kuitenkin jatkuvasti viranomaisten määräyksiä ja noudatamme niitä kaikilta osin. Pyrimme kosketusvapaaseen tapahtumaan, jossa vältetään lähikontakteja ja jonojen muodostumisia. Voit myös itse osaltasi vaikuttaa turvallisuuteen pitämällä sopivia turvavälejä sekä käyttämällä maskia ja käsidesiä.

Sain tiedon tapahtuman siirtymisestä. Mitä ilmoittautumiselleni tapahtuu?
Liput, jotka on ostettu alkuperäiseen 10.–11. helmikuuta 2022 järjestettävään tapahtumaan, päivitetään automaattisesti ja voit osallistua niillä huhtikuun tapahtumaan. Jos et voi osallistua tapahtumaan 20.–21. huhtikuuta, ota yhteyttä sähköpostitse koulutus@labquality.fi.

 

Jaa sivu