Laatu ja terveysteknologia

Suomalaiset terveysteknologian yritykset ovat edelläkävijöitä digitalisaatiossa ja teollisessa internetissä. Robotiikka, AI, VR ja etähoito ovat tulleet jäädäkseen tuottamaan tehokkuutta terveydenhuoltoon länsimaisen väestön ikääntyessä. Mutta miten tämä tapahtuu? Ja millä varmistetaan hoidon laatu tai hoitohenkilöstön työhyvinvointi?

Geeniteknologiasta robotiikkaan ja työhyvinvointiin

Terveysteknologian ohjelmakokonaisuus esitellään nyt ensimmäistä kertaa Labquality Days -kongressissa. Luentotarjonnassa on monia huippuasiantuntijoiden kansainvälisiä esityksiä, kuten torstain avausluento Diagnostic Pathways Münchenin yliopiston professori Georg Hoffmannin pitämänä sekä suomalaisen diagnostiikka-alan startup-osaajien parhaimmistoa, kuten Blueprint Genetics -yrityksen perustajajäsen Samuel Myllykankaan esitys Geenitestauksesta.

Ohjelmakokonaisuus sisältää tuhdin tietopaketin ilmassa leijuvista asioista ja kysymyksistä, jotka koskevat lähitulevaisuuden terveydenhuollon arkipäivää. Kuulet esimerkiksi Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeesta. Mielenkiintoinen on myös kysymys työskentelystä robotin kanssa: tuoko robotiikka oikeasti helpostusta arkeen vai voiko se olla jopa uhka? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin tarjoavat vastauksia mm. tutkijatohtori Lina Van Aerschot sekä vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen. Luentokokonaisuuden hienoja aiheita on tukemassa myös aivan uusi terveysteknologian ja diagnostiikka-alan Startup Village – nyt ensimmäistä kertaa Labquality Days -kongressissa!

Torstaina 8.2. mm. IBM Watson, Teemu Arina sekä Laadun ja johtamisen sessio. Perjantaina 9.2. mm. SOTE-paneeli sekä Terveysteknologian ja Työhyvinvoinnin sessiot sekä molempina päivinä Startup Village.

Valokeilassa tekoäly ja biohakkerointi

Uusi Watson Health Center toimii kohtaamispaikkana kehitettäessä dataa hyödyntäviä, kognitiivisia kyvykkyyksiä sekä keinoaälyä sisältäviä sovelluksia ja ratkaisuja terveydenhuollon tarpeisiin. IBM kutsuu Watsonia kognitiiviseksi tietokoneeksi, sillä sitä ei periaatteessa ohjelmoida, vaan sitä opetetaan; se kerää inhimillisellä tavalla tietoa, tekee johtopäätöksiä ja oppii niistä.

Tule kokemaan, kuulemaan ja näkemään yksi kongressin huippuhetkistä, IBM Watsonia ennennäkemättömästi valottava avausluento Shaping the Future of Healthcare, jonka pitää tanskalainen Henrik Gudbergensen IBM Nordicilta torstaina 9.2. klo 9.30-10.

Tekoälyn lisäksi myös biohakkerointi muuttaa terveydenhuoltoa kiihtyvällä vauhdilla. Biohakkerit itsensä mittaamisen merkityksessä tutkivat ihmistä teknologian keinoin saadakseen olennaista tietoa terveydestä ja ominaisuuksista. Silloin päämäärä on tuntea itsensä niin hyvin, että oikeilla elämäntavoilla voi jatkuvasti parantaa omaa suoritustaan ja jopa estää sairauksia.

Suomen tunnetuin biohakkeri on Teemu Arina – myös tunnettu digitalisaation asiantuntija, teknologia-alan sarjayrittäjä, tietokirjailija ja biohakkeri. Hän on perehtynyt erityisesti digitaalisen liiketoiminnan, sosiaalisen median, ihmisen ja koneen välisen vuorovaikutuksen, verkko-oppimisen ja digitaalisen terveyden avainkysymyksiin. Teemun mielestä uusi tapa jakaa ja tuottaa tietoa muuttaa maailman. Miten mittaat itsestäsi terveen biohakkeroinnin avulla? Teemu vastaa tähän kaikkia kiinnostavaan kysymykseen kongressin yhteisluennolla torstaina 9.2. klo 13-14.

Laatu, johtaminen ja työhyvinvointi

Vuosien kestosuosikit eivät vanhene koskaan: teemat laatu, johtaminen ja työhyvinvointi ovat myös tulevassa Labquality Daysin ohjelmistossa. Miten tulevaisuutta johdetaan? Kärsitkö Supermiesefektistä – tunnistatko uupumisen ajoissa? Mitä hyötyä on ulkoisista auditoinneista?

Jokainen törmää näihin kysymyksiin terveydenhuollon arkityön keskellä jopa viikottain. Tule etsimään kanssamme vastauksia oman työnteon ja arjen helpottamiseen Laadun ja johtamisen sessiosta torstaina 8.2. sekä Työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen sessiosta perjantaina 9.2.

Jaa sivu