Vuonna 1972 järjestetyt kliinisen kemian käyttäjäkokoukset käynnistivät Laaduntarkkailu Oy:n koulutustoiminnan. Käyttäjäkokous vakiintui pian kaikkien laboratorioammattilaisten ykköstapahtumaksi, ja siitä ryhdyttiin käyttämään nimeä Laaduntarkkailupäivät.

Laaduntarkkailupäivät – miksi Labquality Days?

Laaduntarkkailupäivien osallistujamäärä jatkoi huimaa nousuaan: v. 1987 laboratorioalan koulutustapahtumaan osallistui jo lähes tuhat laboratorioalan ammattilaista. Kysynnän kasvaessa ohjelmakin monipuolistui, ja mm. suosittua hematologista kuvaseminaaria laajennettiin järjestämällä kiinnostuneille etukäteen mahdollisuus seurata kabinettitiloissa näytettyjä opetusdiasarjoja. Tapahtuma sai myös virallisen leiman, kun samanaikaisesti Lääkintöhallitus hyväksyi Laaduntarkkailupäivät ”Kansanterveyslain 41. pykälän mukaiseksi täydennyskoulutukseksi terveyslautakunnan alaisille kansainterveystyötä tekeville viranhaltijoille”.

Uusi vuosituhat ei tuonut Suomen suurimman kliinisen laboratorioalan koulutustapahtumaan suuria muutoksia, kun laboratoriolääketieteen perustalle rakennettu ohjelma oli vakiintunut. Suurin uudistus tapahtui vuonna 2007 ja se koski koulutustapahtuman nimeä: Labqualityn hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mononen toivotti kävijät ensi kertaa tervetulleiksi Laaduntarkkailupäivien sijaan Labquality-päiville ja kansainvälisessä sessiossa Labquality Daysiin.

Tämän myötä kansainvälisen session nimeksi vakiintuneesta Labquality Days’ista tuli vähitellen koko tapahtuman virallinen kutsumanimi.

Pakollista tietoa bioanalytiikan ja laboratoriolääketieteen ammattilaisille

Labquality Days tai Laaduntarkkailupäivät – myös vuonna 2018 laboratoriolääketieteen ohjelmakokonaisuus perustuu vuosikymmenien varrella hioutuneeseen ohjelmarunkoon sisältäen tietoa, jota et saa muualta. Ohjelma sisältää aihealueittain räätälöityä käytännönläheistä tietoa laboratoriodiagnostiikan käytännöistä ja teoriasta, mutta myös alan lähitulevaisuudesta, työskentelytavoista ja trendeistä.

Tulevan kongressin ohjelmassa ovat mukana kestosuosikit, tutut EKG:n ja verisolujen tunnistusseminaarit, mutta uutuutena tunnistusseminaari on nyt myös patologian laatuongelmista. Monien vuosien varrelta löytyy luentoja myös virusten ja bakteerien aiheuttamista infektio-ongelmista, mutta tällä kertaa niitä tutkitaan aivan uudesta huumeidenkäytön näkökulmasta. Lisäksi keskustelua herättäneestä aiheesta automaation käytöstä laboratorioissa on niin paljon näkemyksiä, että tulevassa ohjelmassa on aiheen tiimoilta kerätty oma minipaneeli.

Yksi suosituimpia kokonaisuuksia on viime vuosina ollut Työhyvinvointi ja työssä jaksaminen: Miten selvitä organisaatiofuusioista? Onko työkaverinani jatkossa robotti? Supermiesefekti – miten tunnistaa tilanne ennen uupumista? ja muihin vastaaviin, meitä kaikkia askarruttaviin kysymyksiin saadaan vastauksia perjantaina.

Tutustu koko ohjelmaan tästä

Lopuksi

Koko runsas laboratoriolääketieteen ohjelmakokonaisuus  on vuosikymmenien varrella räätälöity asiantuntija- ja asiakaspalalutteiden pohjalta erityisesti laboratoriodiagnostiikan ammattilaisille ja terveydenhuollon moniammatillisille asiantuntijoille, kuten esimerkiksi bioanalyytikoille, sairaalakemisteille ja laboratoriolääkäreille, sairaalamikrobiologeille, lääkäreille, terveyden- ja sairaanhoitajille jne.

Edessäsi on vuoden antoisin tapahtuma – teemme parhaamme, jotta siitä tulee sinulle unohtumaton elämys.

Lisätietoja asiakkuusjohtaja Pirjo Leväseltä, pirjo.levanen@labquality.fi tai p. 0400 238 418.

Laaduntarkkailupäivät on osoitus laboratorioväen vastuuntunnosta ja korkeasta ammattitaidosta.

Labqualityn hallituksen puheenjohtaja Heikki Simola Laaduntarkkailupäivien avajaispuheessa v. 1977.

Jaa sivu